Makerphone, gitzwart horloge en een scherpe laptop

KIJK-redactie

24-01-2019 10:59:17

Razer

Een nieuwe laptop van Razer, een horloge met een inktzwarte wijzerplaat en een telefoon die je zelf in elkaar moet knutselen: een selectie van de gadgets die we bespreken in KIJK 2/2019.

Scherp

Nieuwe laptop van Razer. Een update van de Razer Blade Stealth – met onder meer een dunnere bezel (van 4,9 millimeter) en een scherper scherm (13,3 inch en tot 4K), een grotere touchpad, een langere batterijduur (van maximaal dertien uur) en betere prestaties (bijvoorbeeld door een Nvidia GeForce MX150 grafische kaart). Da’s een hele mond én een hele computer vol. Maar met prijskaartjes vanaf 1400 dollar misschien ook een hele beurs leeg.

Surf op je oude laptop naar www.razer.com.

Zwartwatch

Het zijn donkere, donkere tijden. Misschien ben je bezorgd over de klimaatverandering, over de Europese politiek, over de honger in de wereld, over de opkomst van destructieve artificiële intelligentie of over de mensonterende ellende die de Top 40 heet – de Chronotechna lijkt hoe dan ook een gepast dingetje. Dit horloge heeft namelijk een inktzwarte wijzerplaat (volgens de bedenkers gemaakt uit een kanshebber voor het donkerste materiaal ooit) die bijna al het omgevingslicht opzuigt. Een mooie doemdagklok dus, voor deze donkere, donkere tijden.

Lees meer op www.chronotechna.com.

DIY-GSM

De MAKERphone moet de massa laten kennismaken met de wondere werelden van de elektronica en de programmeertalen. Het is namelijk een mobiele telefoon die je zelf in elkaar dient te knutselen, met enkel een doosje onderdelen in je handen en een tutorial-website voor je neus. En ja, na afloop kan hij echt gewoon bellen, sms’en en internetten. Twijfelachtig of hij de massa zal bereiken, maar het hipstercafé lijkt zeker haalbaar.

Op www.makerbuino.com ontdek je meer.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws