Man injecteert stamcellen in zijn penis

Laurien Onderwater

04-03-2018 10:59:14

stamcellen

In een poging hem groter te maken, liet deze Amerikaan zijn eigen stamcellen in zijn jongeheer injecteren.

Het is en blijft een gevoelig onderwerp voor mannen: de lengte van hun penis. Kennelijk was sportgoeroe en biohacker Ben Greenfield ook niet erg tevreden met de lengte van zijn jongeheer, want hij liet zijn eigen stamcellen erin injecteren in de hoop dat hij groter werd.

Biohacking

Eerst nog even wat meer informatie over Ben Greenfield. Deze fitness fanatiekeling is erg populair in Amerika: hij heeft ruim 50.000 volgens op Twitter, meer dan 60.000 fans op Facebook en ook nog 30.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal.

Greenfield is ook wat je noemt een biohacker: iemand die niet stilzit en wacht tot de wetenschap medische procedures voor het grote publiek heeft na jarenlange tests en regelgevende processen. Biohackers zijn bereid om hun eigen gezondheid en veiligheid op het spel te zetten, zolang het hen maar een snelle weg biedt naar de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap.

Dubieus

Een van die ontwikkelingen is kennelijk stamcellen injecteren in het mannelijk geslachtsdeel om het groter te maken. In november vorig jaar onderging Greenfield deze dubieuze procedure in een dubieuze kliniek: de U.S. Stem Cell clinic in Florida. De kliniek verscheen vorig jaar negatief in de media, nadat drie patiënten die deelnamen aan een onbewezen stamceltherapie blind werden. Bovendien heeft de inrichting al meerdere waarschuwingen gekregen van de Food and Drug Agency (FDA).

Maar ach, alles voor de wetenschap! En dus liet Greenfield stamcellen weghalen die vervolgens rechtstreeks in zijn penis werden geïnjecteerd.

Size matters?

Eerder deze maand hielden Greenfield en Kristin Comella (CEO van U.S. Stem Cell) een online seminar waarin ze vragen beantwoordden voor alle nieuwsgierigen. Zoals: deed de procedure pijn? “Nee,” zei Greenfield, “ik voelde alleen maar een beetje druk toen de cellen werden geïnjecteerd.”

Maar de meest voor de hand liggende vraag is natuurlijk: heeft het gewerkt? Volgens de biohacker wel (hij kan moeilijk ‘nee’ zeggen). “Het duurde 3 tot 4 dagen voordat ik verandering zag. De belangrijkste dingen die ik opmerkte, waren een significante toename van de erectiele functie, een significante toename in betere orgasmes en een betere bloedstroom. Deze anatomische veranderingen kunnen niet worden ontkend.”

Als hem echter wordt gevraagd hoeveel centimeter zijn sergeant-majoor is gegroeid, moet hij het antwoord schuldig blijven, want hij heeft hem voor de procedure niet opgemeten…

Bronnen: Gizmodo, IFLScience

Lees ook:

KIJK 3/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis