Dare devil slaat op glazen brug

Naomi Vreeburg

14-06-2016 15:00:01

glazen brug

Om te laten zien dat de langste glazen brug ter wereld veilig is, besloot een BBC reporter erop te rammen met een voorhamer.

Het zal je niet zijn ontgaan dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een glazen brug over de Zhangjiajie Grand Canyon, China. Het gevaarte hangt 300 meter boven de grond en is 430 meter lang, en breekt daarmee een fors aantal records. We kunnen ons voorstellen dat je bang bent eroverheen te lopen. Maar dit filmpje zou je gerust moeten stellen. Of dat ook daadwerkelijk lukt…

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De BBC reporter Dan Simmons mocht zich eraan wagen. Hij sloeg twaalf keer met een moker op een nieuwe plaat voor de brug. Het ontstaan van barsten ziet er behoorlijk gevaarlijk uit, maar volgens de BBC toont dit juist aan dat de glazen brug doet waar hij voor is ontworpen. Hoewel de bovenste laag flink beschadigd raakt, blijven de twee onderste lagen intact.

Gerustgesteld na het zien van de beelden? Niet? Wat gek…

Bronnen: BBC, Popular Mechanics, GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis