Megadrone kan tot 200 kilo tillen

Laurien Onderwater

31 October 2019 10:59

VoloDrone Volocopter

Het Duitse bedrijf Volocopter heeft een heavy-lift-drone ontwikkeld die over een redelijk lange afstand zware pakketten kan vervoeren.

Hoewel we Volocopter vooral kennen van zijn drone-taxi’s, waarvan er een laatst een bemande proefvlucht in Singapore heeft uitgevoerd, werkt het Duitse bedrijf ook nog aan andere drones. De VoloDrone is daar een voorbeeld van. Dit onbemande vliegtuig heeft maar liefst 18 rotors en kan op afstand worden bediend of vliegt autonoom een vooraf geplande route.

VoloDrone

In plaats van passagiers te vervoeren, is de 9,2 meter brede VoloDrone ontworpen om verschillende soorten lading en apparatuur te sjouwen. Die pakketten mogen tot wel 200 kilogram wegen; VoloDrone tilt het wel en dat over een afstand van 40 kilometer met een maximumsnelheid van 110 kilometer per uur.

Is zijn batterij op? Dan wordt deze snel verwisseld met een volle accu; een klus die niet meer dan tien minuten in beslag neemt.

Het is nog niet bekend wanneer dit gevaarte het luchtruim kiest, Volocopter zelf zei “ergens in de nabije toekomst”. Zijn luchttaxi daarentegen, de VoloCity, zou over twee tot vier jaar in dienst kunnen treden.

Bronnen: Volocopter (YouTube), Engadget

Beeld: Volocopter

In KIJK 11-2019 lees je alles over de F-35: een interview met kolonel Johan van Deventer, de hightech-snufjes, de ontwikkeling van het toestel en de politiek die daarbij een belangrijke rol speelde. Bestel hem hier!


Meer Nieuws