Met een ballon naar 30 kilometer hoogte

KIJK-redactie

25-10-2013 09:00:38

Vanaf 30 kilometer hoogte in een ballon naar de aarde kijken. Als het aan World View ligt, moet dat gaan kunnen. 

Er zijn een aantal verschillende manieren op komst om als particulier naar grote hoogte te gaan. De bekendste is SpaceShipTwo van Richard Bransons Virgin Galactic. Het bedrijf ‘World View’ komt daar nu als aanbieder bij, maar op een bijzondere manier. Je stapt bij World View namelijk niet in een raket, maar in een grote luchtballon.

In tegenstelling tot de 182.000 euro die je moet neertellen voor een tripje met de Virgin Galactic, betaal je voor een vlucht met de World View-ballon ‘slechts’ 55.000 euro. Wel een kleine kanttekening: je komt bij World View niet echt in de ruimte. De met helium gevulde ballon bereikt een hoogte van 30 kilometer, om daarna weer op aarde te landen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het project lijkt erg op Felix Baumgartners tripje. Verschil is dat in de World View-ballon acht personen passen – en die hoeven niet te springen.

De vlucht duurt ongeveer twee uur, maar laat nog even op zich wachten. Het eerste tripje zal namelijk pas in 2016 gemaakt kunnen worden, als de World View-ballon is doorontwikkeld en er aan alle veiligheidseisen is voldaan.

Bronnen: The Verge, Wired

Beeld: World ViewPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis