Modelvliegtuig bereikt 700 kilometer per uur

Laurien Onderwater

17-10-2017 15:59:38

modelvliegtuig

Dacht je dat drones hard door de lucht konden razen? Dan sta je van dit modelvliegtuig al helemaal te kijken.

Weet je het nog: de modelvliegtuigjes die je van lichtgewicht plastic maakte en waarbij je van geluk mocht spreken als ze langer dan vijf secondes in de lucht bleven zweven? En laten we over zijn ‘snelheid’ maar niet beginnen. Afijn, je was er toentertijd even zoet mee. Maar dit radio-controlled modelvliegtuig – Inferno genaamd – houdt de aandacht wel wat langer vast. En dat moet ook, want hij gaat zo snel, dat hij je al voorbij is geraasd bij één keer knipperen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Inferno weegt nog geen acht kilo en doordat hij een straalmotor heeft in plaats van propellers kan hij met een maximumsnelheid van ruim 700 kilometer per uur door de lucht jagen. De radio-controlled plane (die voor het grootste deel uit motor bestaat met een beetje plastic om hem in de lucht te houden) moet met een katapult de lucht in worden geschoten. Anders genereert het vliegtuigje niet voldoende snelheid om op te stijgen.

Maar wanneer hij eenmaal vliegt, flitst hij met een bloedgang door de lucht. En dan zeggen ze dat drones gevaarlijk zijn…

Bronnen: Gizmodo, Popular Mechanics

Lees ook: 

Cover Kijk 10Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis