Mysterie van de luchtpenis opgelost

André Kesseler

17 May 2019 15:59

Door een militair rapport wordt nu pas duidelijk wat er twee jaar geleden in de lucht boven Washington precies gebeurde.

Op 17 november 2017 was er in de lucht boven de Amerikaanse staat Washington een enorme penis te zien. De gewraakte tekening verscheen boven Naval Air Station Whidbey Island, een marinebasis 45 kilometer ten noorden van Seattle. Foto’s ervan gingen al snel rond op social media en vooral ouders reageerden uiterst geshockeerd op de in hun ogen vunzige plaat.

Hoge normen

De basis kwam kort daarna met een verklaring en putte zich uit in verontschuldigingen. In de verklaring stond onder meer te lezen: “De marine houdt zijn vliegtuigbemanningen aan de hoogste normen en we vinden dit absoluut onaanvaardbaar, de actie heeft geen trainingswaarde en we houden de bemanning verantwoordelijk.” In onze streken zou de kous daarmee af zijn, maar in de VS volgde, zo is nu duidelijk geworden, een diepgravend onderzoek naar de luchtpenis.

Lachen

Uit het nu openbaar geworden rapport blijkt dat de commandant al snel na het incident wist wat er gebeurd was. Een EA-18G-vlieger en een elektronische oorlogsvoeringsofficier (EWO) uit een andere EA-18 zaten elkaar die dag een beetje op te naaien. In het rapport staat precies beschreven hoe het idee van de mega-penis ontstond. En daar moeten wij dan weer erg om lachen. Maar ja, wij zijn dan ook geen Amerikanen.

Nadat de piloot met condensstrepen in de lucht een soort ruwe dinosaurus heeft getekend zegt de EWO: “Maak er een gigantische penis van. Dat zou geweldig zijn.”

“(Dan zeggen mensen:) ‘Wat heb je gedaan tijdens je vlucht?'” giert de piloot. “Oh, we hebben dinosaurussen in luchtpenissen veranderd.”

“Je moet echt proberen om een penis te maken”, zegt de EWO daarop.

“Ik zou er zeker een kunnen tekenen, geen probleem,” antwoordt de piloot. “Ik maak een cijfer acht, draai dan om en kom terug. Ik duik naar beneden, pak wat snelheid en hopelijk kan ik dan uit het condensspoor blijven, zodat de lijnen niet met elkaar verbonden zijn.”

Na nog wat opmerkingen over en weer zegt de piloot: “Kerel, dat zou zo grappig zijn. Dan zien al die passagierstoestellen op weg naar Seattle die fucking gigantische penis. We zouden er zelfs nog een ader in kunnen tekenen.”

Kort daarna valt hem op: “De ballen worden een beetje scheef, maar ze zijn compleet. Ik moet een beetje manoeuvreren voor de schacht.”

“Waar ga je de schacht plaatsen?” vraagt de EWO.

“De schacht gaat naar links,” antwoordt de piloot.

“Het wordt een brede schacht,” vindt de EWO.

“Ik wil niet dat het lijkt alsof het drie ballen zijn,” zegt de piloot met een overduidelijk gevoel voor realistische kunst.

EWO: “Laten we het doen. Oh, de eikel wordt dik.”

“Mensen die via een Chinese weersatelliet mee zitten te kijken, denken op dit moment: what the fuck?” verwacht de piloot.

Na nog wat virtueel ‘ge-high-five’ landen de toestellen uiteindelijk op de basis, waar de poep vrij snel erna tegen de ventilator gaat. De mannen moeten op het matje komen en tijdens het verhoor zegt de piloot dat zijn kunstwerk veel langer bleef hangen dan verwacht.

Slechte beslissing

Omdat de betrokken luchtmachters berouwvol zijn, blijven al te ernstige gevolgen uit. Het rapport concludeert: “Hoewel de luchtschrijverij grof, onvolwassen en onprofessioneel was, was het niet met voorbedachte rade of gepland en past het ook niet bij het karakter dat ze voorafgaand aan het incident hebben getoond.” Het incident was, zo meldt de onderzoeker, een “erg slechte beslissing van een stel heel goede mensen in een heel goed squadron.” Waarvan akte.

Bron: Popular Mechanics

Beeld: Twitter/johnfarmer112

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws