Nederlandse studenten bouwen elektrische motorfiets

Naomi Vreeburg

01-10-2015 16:00:22

Met deze elektrische motorfiets, die zonder opladen 380 kilometer kan afleggen, willen studenten de wereld rond.

STORM Pulse is de stoere naam van de elektrische toermotorfiets die is onthuld. Een technisch hoogstandje van eigen bodem, want het voertuig is gebouwd door een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. De motor kan een behoorlijke afstand afleggen zonder op te laden: maar liefst 380 kilometer.

Om dit te realiseren, is het voertuig uitgerust met batterijpakketten die goed zijn voor maximaal 28,5 kWh aan energie. “In totaal passen er 24 van zulke pakketten in de motor”, mailt persvoorlichter Barry van der Meer. “Op de plaatjes van de motor zie je twaalf zeshoekige blokken. Daar passen de batterijpakketten in.” Het aantal pakketten is aan te passen. Je kunt er dus gewoon een paar uithalen om een lichter gewicht motorfiets te creëren.

motor2

De komende weken is STORM Pulse te bewonderen in verschillende landen. Het team zal namelijk een ronde door Europa maken. Frankrijk, Engeland en Duitsland passeren de revue en op 9 oktober kun je de elektrische motorfiets zien in Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam.

Maar de dromen van het team gaan veel verder dan Europa. Tijdens de zogenoemde STORM World Tour in 2016 zal Pulse in 80 dagen een reis rond de wereld gaan maken. De studenten reizen door Europa, Azië en Noord-Amerika en zullen in totaal 26.000 kilometers afleggen met hun motorfiets. In het voorjaar van 2017 zal het team eveneens meedoen aan de 80 Day race. Van der Meer noemt de toer in 2016 “de ultieme voorbereiding” op deze race.

Bron: TU Eindhoven

Beeld: Bart van OverbeekePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws