Nieuw: de vliegfiets

André Kesseler

15-06-2013 13:00:11

Een Tsjechisch team heeft een vliegende fiets gebouwd en er zelfs al een testvlucht mee uitgevoerd.

Er wordt overal ter wereld als heel lang hard nagedacht over nieuwe manieren om ons door de lucht voort te bewegen. Dat leidde onder meer tot de Moller Skycar, de Terrafugia TF-X en (Neerlands trots) de PAL-V.

Aan dat lijstje kan een nieuwe worden toegevoegd. Drie Tsjechische bedrijven werken namelijk samen aan deze vliegende fiets en die heeft net een succesvolle testvlucht gemaakt in een grote hal in Praag. Dat zag er zo uit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voordat je al te enthousiast wordt: het apparaat is nog lang niet klaar voor serieproductie. Zoals je ziet, werd de testvlucht gemaakt met een lichtgewicht pop en dat is niet voor niets. De vliegende fiets weegt rond de 100 kilo en er zijn al vrij forse propellers nodig om het ding zelf van de grond te krijgen. Met een volwassen vent erbij zou dat domweg niet lukken.

Dat, en het feit dat het de vliegfiets een enorme bak herrie produceert, zorgt ervoor dat wij de nodige twijfels hebben over de haalbaarheid van het project. Maar goed: leuk geprobeerd.

Bron: Popular Science

Beeld: screengrab YoutubePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis