Kleren uit een spuitbus

kijkmagazine

20 September 2010 16:00

Wetenschapper Paul Luckham en modeontwerper Manel Torres hebben samen een nieuwe manier bedacht om iemand aan te kleden: met een spuitbus.

In deze spuitbus zitten een oplosmiddel en een suspensie van katoenvezels en plastic. Spuit je dit spul op iemands lichaam, dan verdampt het oplosmiddel en wordt de rest hard. Resultaat: een perfect passend kledingstuk.

Model Linda Reinvalde, die de methode aan den lijve ondervond, zegt dat het eventjes koud aanvoelt als je wordt bespoten. “Maar als het materiaal eenmaal hard is geworden,” vervolgt ze, “voelt het aan als een tweede huid.”

De kleren uit de spuitbus zijn uit te trekken, te wassen en opnieuw te dragen, net als gewone kleren. Maar van het materiaal kan ook weer een oplossing worden gemaakt die daarna opnieuw te gebruiken is, zegt modeontwerper Torres. Handig voor als je na de kerstdagen ineens een maatje groter nodig blijkt te hebben.

Het materiaal is overigens niet gloednieuw; Torres en Luckham zijn er al een aantal jaren mee bezig. Wel wordt vandaag de eerste modeshow gehouden rond de ‘spuitbuskleren’, met de toepasselijke titel Science in Style.

Bronnen: New Scientist


Meer Nieuws