Ruik een game met dit masker

MtB

05 May 2015 10:30

Door een nieuw gamemasker wordt virtuele werkelijkheid steeds echter. Je kunt de andere wereld nu ook voelen en ruiken.  

Met huidige technologie als 3D lijken spellen steeds realistischer. Toch ontbrak er nog wat aan moeten de makers van het Feelreal masker hebben gedacht. Zij hebben een masker ontworpen waarmee het niet alleen lijkt alsof je in een andere wereld bent, maar je deze nu ook kunt voelen en ruiken.

In het masker zitten verschillende onderdelen die de gamebeleving optimaliseren. Er zitten kleine ventilatoren in die zowel warme als koude lucht kunnen blazen, een apparaat dat waterdamp verspreidt en het belangrijkste onderdeel: een apparaatje dat geuren maakt.

In het masker is plek voor zeven verschillende buisjes met geuren. Afhankelijk van welke geuren je nodig hebt, kun je deze verwisselen voor de beste geurbeleving. Voor de geur hebben de ontwerpers samengewerkt met parfumeurs. De geurbuisjes kun je onder een bril klikken waarmee je de virtuele werkelijkheid ziet.

De ontwerpers geven verder aan dat ze bezig zijn met een volledige helm om te gamen. Deze helm heet de Nirvana en is hierboven te zien.

Bron: Mirror

Beeld: Feelreal


Meer Nieuws