Nieuwe buigzame smartphone in aantocht

Laurien Onderwater

18-02-2016 11:00:20

ReFlex smartphone

Onderzoekers uit Queens hebben de eerste buigzame smartphone ontworpen die draadloos is.

Over niet al te lange tijd komt er een einde aan swipen over je scherm om naar de volgende bladzijde te gaan. Tenminste, als het aan de ReFlex ligt. Deze smartphone kun je namelijk buigen om door pagina’s te bladeren. Hoe verder je de telefoon buigt, des te sneller slaan de bladzijdes om. Hierbij voelt de gebruiker kleine trillingen in de vingertoppen, waardoor het lijkt alsof hij daadwerkelijk door een boek bladert.

Interactieve games

De ReFlex kan spelletjes op deze manier ook interactiever maken. Een voorbeeld is het overbekende Angry Birds, waarin je vogels met een katapult afschiet om varkens omver te gooien. Hoe verder je de ReFlex buigt, hoe verder het elastiek van de katapult wordt uitgerekt. De gebruiker voelt ook hierbij trillingen om het rekken van een echt elastieken bandje te simuleren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Draadje los

Nokia kwam een aantal jaar geleden al met een prototype van een buigzame telefoon, maar die was verbonden aan een computer. De ReFlex is de eerste flexibele smartphone die draadloos is, zo melden de makers.

Binnenkort wordt een prototype van dit nieuwe speeltje op een conferentie over mens-computer interacties in Eindhoven onthuld. Hebberig geworden? De makers verwachten dat de ReFlex binnen vijf jaar op de markt komt.

Bronnen: Queens University via EurekAlert!, Human Media Lab

Beeld: Human Media LabPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes