‘Nieuwe douchekop bespaart 70 procent water’

Naomi Vreeburg

12-08-2015 09:00:39

Een klein bedrijfje heeft een douchekop ontwikkeld die waterverspilling moet tegengaan.

In KIJK 7/2015 hebben we het al uitvoerig besproken: langdurige droogte zal het leven van miljoenen mensen de komende tijd behoorlijk zwaar gaan maken en waterverspilling is nu meer dan ooit uit den boze. Het bedrijf Nebia realiseert dit maar al te goed en komt met een douchekop die behoorlijk wat water moet gaan besparen.

De waterdruppels die uit de douchekop stromen, worden door straalbuisjes gesplitst in nog veel kleinere druppeltjes. Samen vormen ze een soort mist die een tien keer groter oppervlakte bestrijkt dan een normale douche. Door deze techniek heb je voor een douchebeurt met Nebia ‘slechts’ 22 liter water nodig, zo stelt het bedrijf. Normaal gesproken ligt deze hoeveelheid rond de 60 liter.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het Nebia-team probeert via Kickstarter geld binnen te halen voor het project, en met succes. Met nog 29 dagen te gaan, heeft het bedrijf het beoogde doel van 100.000 dollar al ruim binnen. Zelfs Tim Cook, de Apple-opvolger van Steve Jobs, ziet heil in de douchekop en heeft geïnvesteerd. Om hoeveel geld het gaat, wil hij natuurlijk niet aan de grote klok hangen.

Bronnen: Wired, Ubergizmo, KickstarterPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes