Nieuwe headset houdt je oren koel

Laurien Onderwater

31 May 2018 08:59

headset

Een groot nadeel van koptelefoons is dat je oren op een gegeven moment zo warm voelen. Daar heeft HP een oplossing voor bedacht.

Gamers en fervent muziekluisteraars zullen het beamen: na een paar uur een headset op je hoofd te hebben gehad (zowel in ear als over ear), lijken je oren in brand te staan. Niet echt een lekker gevoel. Het Amerikaanse technologiebedrijf Hewlett-Packard (HP) komt daarom met een oplossing: een koptelefoon met oorschelpen die je oren koel houden.

Mindframe

Er bestaan al headsets die je hoofd koel kunnen houden, maar die maken vaak gebruik van gels in de oorschelpen of zelfs kleine ventilators bovenop de hoofdband. De headset van HP – Mindframe genaamd – bevat een gepatenteerd thermo-elektrisch element dat warmte uit de akoestische kamer naar buiten geleidt, vergelijkbaar met koellichamen in computers die de warmte weg proberen te leiden van de hoofdcomponenten.

Volgens een redacteur van Engadget – die een koptelefoon mocht testen – is het net alsof een airco tegen je handpalm is gedrukt. Hij vond dan ook dat de headset doet wat hij belooft: hij houdt je oortjes lekker koel zonder dat ze eraf vriezen.

De headset bevat nog meer fijne, technologische snufjes, waaronder een noise cancelling-functie, 3D audio en een slimme hoofdband waardoor het ding niet zo zwaar op je hoofd voelt. HP heeft de verkoopprijs van de Mindframe nog niet bekendgemaakt, maar het ding zal ergens in de tweede helft van 2018 beschikbaar zijn. Gevalletje: hebben.

Bron: Engadget, Mashable

Beeld: HP

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws