Nieuwe hoverboard kan écht vliegen

KIJK-redactie

13-04-2016 09:00:03

flyboard

Er komt mogelijk een hoverboard op de markt waarmee je met een snelheid van 150 kilometer per uur door de lucht kan vliegen.

Flyboards: je bent ze de afgelopen jaren ongetwijfeld tegengekomen. Met behulp van waterkracht vliegen mensen er als ware superhelden mee boven water. Voormalig wereldkampioen jetski Frank Zapata vond de Flyboard uit en komt nu met een nog extremere variant op de proppen: de Flyboard Air.

Turbinemotor

In tegenstelling tot de originele Flyboard heeft deze vinding geen water nodig om zichzelf voort te bewegen. Waar het wel door wordt aangedreven, heeft Zapata niet bekendgemaakt. Wel speculeren andere bronnen, waaronder Gizmodo en The Independent, dat de Flyboard Air wordt aangedreven door een turbinemotor, die wordt gevoed door een rugzak met brandstof.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hoewel het prototype op de testvlucht nog lang niet zo hard lijkt te gaan, claimt Zapata dat de Flyboard Air een topsnelheid heeft van maar liefst 150 kilometer per uur. Ook zou hij kunnen vliegen tot een hoogte van ruim 3 kilometer.

Testvluchten

Het duurt nog wel even voordat de hoverboard op de markt verschijnt. Zo worden er bijvoorbeeld nog veel testvluchten gemaakt, om er zeker van te zijn dat het toestel veilig is voor gebruikers.

Bron: GizmagPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes