Nieuwe maaier maait het gras groen

André Kesseler

27-03-2013 09:00:38

Op de weg zijn hybride voertuigen, denk Toyota Prius, al vrij gewoon. In Amerika is de eerste hybride zitmaaier op de markt gekomen.

Als je echt milieubewuster het gras wilt maaien en het terrein niet al te groot is, kun je natuurlijk een elektrische of een robotmaaier kopen. Maar in Amerika is er een alternatief op de markt gekomen: de Raven MPV-710 (MPV staat voor multi-purpose vehicle). Deze maaier heeft een eencilinder, 420 cc-benzinemotor aan boord die de elektriciteit produceert waarmee de elektromotor wordt aangedreven.

De zitmaaier levert volgens de fabrikant voldoende vermogen om zo’n 250 kilo te kunnen trekken en een topsnelheid van een kleine 30 kilometer per uur te halen. (Op zich leuk, maar om de grassprieten er een beetje netjes af te kunnen hakken, moet je je toch beperken tot een kilometer of 8 per uur.)

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het grootste voordeel is volgens de grasmaaierbouwer het verbruik. De MPV 710 draait twaalf uur lang op 19 liter benzine (5 gallons) en verbruikt, als hij constant op topsnelheid zou rijden, 1 op 17. Een laatste voordeel is dat de Raven ook gebruikt kan worden als 7000 watt generator. En als je het maaidek eronder weg haalt, heb je een soort minitrekker/quad (vandaar dat ‘multi purpose‘).

Het ding kost in de VS rond de 3000 dollar (2150 euro). Of hij ook in ons land te koop komt, is niet bekend, maar goed voorbeeld…

Bron: Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar