Nieuwe oplader draait op aanstekergas

André Kesseler

03-02-2015 13:00:22

Een van de grootste ergernissen op het gebied van mobiele telefoons is de beperkte batterijduur. Kraftwerk lost dat probleem op.

Er zijn natuurlijk al een heleboel powerpacks op de markt waarmee je je smartphone kunt bijladen als er even geen stopcontact in de buurt is. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat het ‘powerpackje’ is opgeladen.

Met Kraftwerk (het apparaat, niet de Duitse fahrn fahrn fahrn auf der autobahn-popgroep) is dat niet nodig. Dit apparaat is namelijk een brandstofcel, die draait op butaangas dat wordt omgezet in de elektriciteit. Hiermee kun je vervolgens via een usb-poort een camera, smartphone, tablet of laptop opladen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het apparaat heeft volgens de makers verschillende andere voordelen. Het weegt gevuld slechts 200 gram, het is bij te vullen met een standaard busje aanstekergas. Vervolgens kan Kraftwerk dan elf keer een mobiele telefoon opladen.

Er is inmiddels een prototype van het laadapparaat en de makers proberen via Kickstarter voldoende geld bij elkaar te krijgen om dit in de markt te kunnen zetten. Als dat lukt, kunnen de eerste klanten later dit jaar over hun Kraftwerkje beschikken. Dat gaat overigens 149 dollar (130 euro) kosten.

Bronnen: KickstarterPopular Science

Beeld: KraftwerkPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws