Nieuwe vliegende auto ontworpen

André Kesseler

2013-10-22 09:00:00

We denken al lang niet meer dat we ons over een tijdje massaal in vliegende auto’s verplaatsen. Toch heeft een Slowaakse ontwerper er weer eentje ontwikkeld.

Toegegeven, de Aeromobil 2.5 ziet er heel strak uit. En ook de specs zijn fraai: propeller-aangedreven, opvouwbare vleugels en staart zodat je hem ook als auto kunt gebruiken, en een watergekoelde Rotax 912-motor die goed is voor zo’n 100 pk (75 kilowatt). Daarmee kan de slechts 450 kilo wegende Aeromobil een topsnelheid van 200 km/u halen en op een volle tank 700 kilometer afleggen. Kortom: ontwerper Stefan Klein heeft er een fraai apparaat van gemaakt.

aeromobil-flyingcar-9 (1)

Maar hij is niet de eerste (en zal ook niet de laatste zijn) die een vliegende auto ontwikkelt. Eerder al kwam Amerikaans bedrijf met de Terrafugia en laten we vooral onze Nederlandse PAL-V niet vergeten. Maar hoe fraai ze er ook uitzien, we denken nog steeds niet dat we ons over een tijdje massaal in vliegende auto’s voortbewegen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Gizmag

Beeld: Aeromobil


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.