‘Nieuwe Wi-Fi in aantocht’

KIJK-redactie

06-01-2016 09:00:32

De Wi-Fi Alliance heeft een nieuw soort Wi-Fi voor kleine elektronische apparaten aangekondigd.

Rond 2018 zal er een nieuw soort Wi-Fi op de markt komen, genaamd HaLow, zo heeft de internationale Wi-Fi Alliance op CES 2016 bekendgemaakt. Met HaLow zouden Wi-Fi signalen grotere afstanden kunnen afleggen – bijna twee keer de afstand van de huidige Wi-Fi. En dat zou voor een betere verbinding zorgen.

Internet of Things

De Wi-Fi is voor alle apparaten in huis die minder data verbruiken dan een laptop of een smartphone, maar die wel verbonden moeten zijn met internet. De smartwatch bijvoorbeeld, maar ook lampen en de verwarming die je aan kunt sturen via het internet.

De nieuwe vorm van Wi-Fi heeft een andere frequentie dan de Wi-Fi waar we nu mee werken. HaLow zit in de 900MHz, onze huidige Wi-Fi op 2,4GHz of 5 GHz.  Dit zorgt ervoor dat HaLow beter door obstakels zoals muren heen komt.

Trager

Een nadeel van deze lagere frequentie is dat de dataoverdracht veel langzamer is. HaLow is dus niet geschikt om Netflix mee te streamen, maar je smartwatch of je slimme koffiezetapparaat zou prima overweg kunnen met HaLow.

Bronnen: Sciencealert, Wi-Fi AlliencePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws