Te koop: nieuwste versie van de Kitty Hawk Flyer

Laurien Onderwater

08-06-2018 10:59:45

Kitty Hawk Flyer

De eerste vliegende eh, jetski van het bedrijf van Larry Page is eindelijk beschikbaar voor klanten.

De Kitty Hawk Flyer – een soort vliegende jetski – is het paradepaardje van de startup Kitty Hawk (vernoemd naar het stadje waar de gebroeders Wright in 1903 de eerste vlucht ter wereld maakten). Het bedrijf – met Google medeoprichter Larry Page als hoofd – beloofde dat de Kitty Hawk Flyer eind vorig jaar te koop moest zijn. Maar zoals dat vaak gaat, haalde het deze deadline niet.

Nu heeft de startup echter de nieuwste versie van de Flyer onthuld waarvan een pre-order kan worden geplaatst. Bovendien meent het bedrijf dat een gebruiker slechts een uur nodig heeft om erin te leren vliegen.

Fluitje van een cent

In tegenstelling tot de oude versie, die in feite een quadcopter met een stoel was, heeft het nieuwe Flyer-model een complete cockpit en tien kleine rotoren om het vliegtuig omhoog te houden. Het hele ding wordt bestuurd door twee joysticks in de cockpit en zweeft op zijn plaats wanneer hij niet actief wordt bestuurd.

De vliegtijd ligt ergens tussen de 12 en 20 minuten, afhankelijk van het gewicht van de piloot en de snelheid waarmee je vliegt. Op het gebied van veiligheid heeft Kitty Hawk op dit moment besloten de hoogte te beperken tot maximaal drie meter en de maximale snelheid tot 32 kilometer per uur.

Volgens het bedrijf zelf kan de piloot vliegen in de Flyer zonder een vliegbrevet en heeft hij het ding binnen een uur onder de knie.

Kopen op uitnodiging

Enthousiast geworden? Kitty Hawk biedt pre-sales van de Flyer aan, maar alleen aan zogenaamde Founder Flyers. Om lid te worden van de Founder Flyers-groep moet je een uitnodiging van het bedrijf krijgen en om deze uitnodiging te krijgen, moet je eerst een formulier invullen (waardoor het niet echt meer een uitnodiging is). Volg je het nog? Wij ook niet.

Bekijk hier de nieuwste Flyer in actie:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Kitty HawkPopular Mechanics, New Atlas

Beeld: Kitty Hawk

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis