Nieuw schip moet walvisjagers aanpakken

Naomi Vreeburg

02-09-2016 09:00:31

ocean warrior

De Sea Shepherds hebben er een nieuw wapen bij: de Ocean Warrior.

Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, is het te lijf gaan van Japanse walvisjagers geen piece of cake. Ze bonjouren de Sea Shepherd Conservation Society, een non-profit organisatie die zich inzet voor het leven in de wereldzeeën, zo van het bootje af. Maar met een nieuw schip kan meer weerstand worden geboden tegen de jagers.

Ocean Warrior

Het vaartuig, omgedoopt tot Ocean Warrior, is 54 meter lang, 10 meter breed en kan 439 ton meezeulen. Het dek is groot genoeg om er kleine boten op te slaan en om er een helikopter op te laten landen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Maar het belangrijkste is dat het nieuwe schip snelheden van 46 kilometer per uur kan bereiken. De gemiddelde snelheid van de schepen van de Japanse walvisjagers ligt rond de 40 kilometer per uur. De Ocean Warrior kan ze dus bijbenen, iets wat de oude schepen van Sea Shepherd niet voor elkaar kregen.

Postcode Loterij

De Nederlandse scheepswerf Damen bouwde het schip. Dit kende een kostenplaatje van 8,3 miljoen euro, waarvan een deel begin 2015 werd geschonken door de Postcode Loterij. Komt het geld dat je aan loten uitgeeft toch nuttig terecht!

Bronnen: CNNPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar