Op welk historisch schilderij lijk jij?

Naomi Vreeburg

06-09-2018 15:59:38

Arts & Culture

Met de Google-app Arts & Culture kun je nu ook in Nederland uitzoeken of jij meer weg hebt van de Mona Lisa of de zoon van Rembrandt van Rijn.

Het is een vraag die je jezelf waarschijnlijk nog nooit hebt gesteld: heb ik een dubbelganger in de schilderskunst? Toch is er een app om dit te achterhalen. (Want voor bijna alles geldt: there is an app for that.) Met de Art Selfie-functie van Google’s Arts & Culture-app maak je een foto van jezelf waarna wordt achterhaald op welk persoon uit een oud schilderij je lijkt.

Deze functie was al langer beschikbaar in de Verenigde Staten en werd begin dit jaar opeens veel gedownload nadat gebruikers hun geschilderde dubbelganger deelden op de sociale media. In Nederland en België was deze selfie-functie nog niet beschikbaar, maar daar heeft Google sinds kort verandering in gebracht.

Lees ook:NASA komt met selfie-app

De functie werkt met behulp van visual machine learning. Je maakt een selfie met Google’s Arts & Culture en de app speurt zijn kunstcollectie af naar het schilderijpersonage dat het meest op je lijkt. Dit doet hij aan de hand van bijvoorbeeld je gezichtsvorm. Ben je niet tevreden met het resultaat? Dan laat je de app gewoon opnieuw zoeken. De schilderijencollectie van de applicatie bestaat immers uit duizenden schilderen van meer dan 650 kunstinstellingen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Met de app kun je overigens veel meer dan alleen checken of je een geschilderde dubbelganger hebt. Zo kun je bijvoorbeeld virtuele 360-graden-tours doorlopen en interviews met kunstenaars lezen. Voor de mensen die iets meer diepgang willen.

Bronnen: Dutch Cowboys, Android Planet

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes