Paint verdwijnt! Of toch niet?

Laurien Onderwater

2017-07-25 11:00:12

paint

Na 32 jaar lijkt het erop dat we afscheid moeten nemen van Microsoft Paint.

“Help, Paint verdwijnt!” en “Waar moeten we nu nog onze printscreens bewerken?” Een paar willekeurige kreten van mensen die gisteren te horen kregen dat het bekende tekenprogramma zal verdwijnen. Dat kwam door een verwarrende boodschap van Microsoft zelf die beweerde dat Paint verouderd is en niet meer onderhouden kon worden. Dit zorgde voor lichte paniek, zelfs onder fervente photoshopgebruikers. Want geef toe: ook jij was een liefhebber van het eenvoudige programma.

Update

Maar even later plaatste het Amerikaanse softwarebedrijf een update op zijn website, waarbij Microsoft vermeldt dat Paint wel uit Windows 10 wordt gehaald, maar beschikbaar blijft in de Windows Store (gratis te downloaden). Ook zullen enkele functies van het programma worden geïntegreerd in de nieuwe Paint 3D-applicatie. Dus het programma op een USB-stickie zetten om het voor altijd te bewaren, is niet nodig:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Paint zit al sinds 1985 in Windows (vanaf versie 1.0). Het grafische programma is juist al die jaren zo populair gebleven, omdat het erg eenvoudig werkt.

Bronnen: Microsoft, The Verge, TweakersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys