Pawscout zoekt dieren

André Kesseler

31-10-2014 16:00:35

Sommige huisdieren hebben nogal de neiging om zoek te raken. Daar is een app voor.

Pawscout werkt op basis van een zendertje dat je om de nek van je hond of kat kunt hangen, en een app. Als Blekkie of Minoes op zeker moment niet thuiskomen, geef je via de app door dat ze kwijt zijn. Als het beestje vervolgens in de buurt komt van iemand die de Pawscout-app ook heeft geïnstalleerd, verstuurt zijn telefoon automatisch een signaal naar jouw mobiel met de globale locatie. En dan kun je heel gericht zoeken.

Kip – ei

Om het idee van de Amerikaanse Andrea Chavez te laten werken, moet Pawscout wel heel populair worden. Het werkt namelijk alleen in een redelijk dichtbevolkt gebied waarin mensen bereid zijn om de app te downloaden en zo te helpen bij het opsporen van zoekgeraakte huisdieren. Wij vrezen een soort kip-ei-probleempje. Pawscout is nutteloos totdat een heleboel mensen het nut er van inzien. Daar is tijd voor nodig en als je al de moeite hebt genomen op het ding te installeren, loop je vervolgens een hele tijd met een nutteloze app rond. Dat doen de meeste mensen nou eenmaal niet en zo bereikt het systeem mogelijk nooit het benodigde aantal gebruikers.

De app is overigens gratis, het zendertje kun je voor 30 dollar (24 euro) op de site van Pawscout bestellen en die wordt dan in februari 2015 verstuurd. De batterijtjes houden het volgens Chaves meer dan een jaar vol.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: PawscoutWired

Beeld: PawscoutPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws