Picture Perfect: een uiltje knappen

Naomi Vreeburg

22-04-2019 10:59:55

uil

Om je week goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een uil doet een dutje op een opmerkelijke plek.

Voordat luchtvaartmaatschappijen een vliegtuig naar grote hoogte laten stijgen, wordt het toestel uitvoerig onderzocht door ingenieurs. De motoren van het vliegtuig krijgen daarbij uiteraard ook een grondige check. En daar merkte het team een bijzondere verstekeling op: een uil.

uil

Vleugels uitslaan

Op Facebook schrijft de Australische luchtvaartmaatschappij: “Het maakt deze uil niet uit waar het een dutje doet! Het schattige beestje werd gevonden tijdens een van onze pre-flight checks. Deze gebeurtenis herinnert ons eraan waarom we deze checks ook alweer doen.”

uil

Het team van ingenieurs wist de uil uit de motor te bevrijden. Na een aantal onderzoeken, mocht het prachtige dier zijn vleugels weer uitslaan en de wijde wereld in vliegen. Volgende keer maar ergens anders een uiltje knappen, vriend. Ga anders een keer met de kippen op stok.

Bron: Facebook

Heb jij de KIJK Hoogvliegers al? Deze special staat boordevol spannende verhalen uit de luchtvaart. Bestel hem hier voor maar €6,99.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's