Picture Perfect: octopus lift even mee

Laurien Onderwater

09-07-2018 08:59:12

octopus

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een luie, liftende octopus.

In de populaire tv-serie Spongebob Squarepants is te zien dat de spons en zijn chagrijnige, achtarmige buurman Octo met de auto naar hun werk gaan. Maar hé, in het echt kan dat natuurlijk helemaal niet! Wel blijken octopussen goed te zijn in een lift regelen van een fellow marine creature. Zo had deze octopus het kennelijk gehad met zich voortbewegen door het water en dus klampte hij zich vast aan een zeeschildpad om zo toch ergens te komen zonder dat het hem al te veel energie kost.

Het ritje werd op de gevoelige plaat gelegd door fotograaf Michael Hardie in de wateren van Hawaï. Hij was met dit beeld een finalist in de jaarlijkse Smithsonian.com-fotowedstrijd. En dat octopussen dit niet alleen bij onderwaterdieren, maar ook bij mensen doen, blijkt wel uit onderstaand filmpje (alhoewel dit exemplaar gewoon hartstikke nieuwsgierig blijkt te zijn):

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Nature

Beeld: Michael Hardie

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)