Picture Perfect: reusachtige kwal duikt op

Laurien Onderwater

22-07-2019 08:59:37

bloemkoolkwal kwal

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: monsterkwal gespot.

Vorige week kon je in deze rubriek de welgevormde bips van een zeester aanschouwen (wat natuurlijk niet echt zijn kont was). Deze week blijven we nog even in de onderwaterwereld hangen. Afgelopen week stuitte een duiker voor de kust van Falmouth (Zuid-Engeland) namelijk op dit monster: een zogeheten bloemkoolkwal of zeepaddenstoel van maar liefst 1,5 meter.

Meestal worden deze neteldieren zo’n 40 tot 50 centimeter groot, maar je hebt er altijd uitzonderingen bij en dat bewijst dit enorme exemplaar:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Britse bioloog Lizzie Daly had het geluk met het enorme beest te mogen duiken. Ze was eigenlijk op zoek naar blauwe haaien – in het kader van Wild Ocean Week – maar was zeker niet teleurgesteld toen ze op deze kwal stuitte. In snelle tijd gingen de foto’s – die Dan Abbott nam – viral.

Bronnen: BBC News, The Guardian

Beeld: Dan Abbott, Lizzie Daly

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes