Picture Perfect: vlinderpracht

Laurien Onderwater

12-08-2019 08:59:22

vlinder vleugel

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: de vleugel van een vlinder ingezoomd.

Wie houdt er niet van om een paar uurtjes in de tuin door te brengen? Sommige mensen vinden het zelfs zó fijn dat ze urenlang in hun gaard zitten met de camera in de hand, wachtend op de perfecte foto van een bloem of een insect. Precies voor deze mensen is er de jaarlijkse International Garden Photographer of the Year-wedstrijd.

Ook fotograaf Hasan Baglar deed mee aan de competitie en stuurde onderstaande foto in, genomen in Nicosia, de hoofdstad van Cyprus. Wat je hier ziet, is de vleugel van een swallowtail butterfly, in Nederland de koninginnenpage genoemd. Met een spanwijdte tot 7,5 centimeter is dit een van de grootste vlinders die in ons land voorkomt.

De foto van de vleugel van de koninginnenpage, genomen door Hasan Baglar in Cyprus. De foto kreeg een eervolle vermelding. © Hasan Baglar

Zelf zegt Baglar over de foto: “De details van de vleugels van de koninginnenpage in macro lijken op een geweven tapijt.” De fotograaf won helaas geen prijs met zijn opname, wel kreeg hij een eervolle vermelding in de categorie macrokunst. Dik verdiend.

Bron: International Garden Photographer of the Year

Beeld: Hasan Baglar

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's