Picture Perfect: zonsverduistering als photobomb

Laurien Onderwater

2019-07-08 08:59:22

totale zonsverduistering orkaan

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een orkaan wordt ‘gephotobombed’ door een zonsverduistering.

Afgelopen week werden onder andere Chili en Argentinië getrakteerd op een totale zonsverduistering. Vooral in de Atacamawoestijn, waar het zelden bewolkt is, was het verschijnsel goed te zien. Maar terwijl de maan precies tussen de aarde en de zon schoof, raasde orkaan Barbara over het oostelijke deel van de Stille Oceaan.

Net op dat moment maakte een weersatelliet van de NASA en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) een wel heel bijzondere foto: hij kiekte de orkaan én de totale zonsverduistering.

Waanzinnig hé?

Bronnen: Twitter, Gizmodo

Beeld: NASA/NOAAKIJK 7/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Foto's

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.