Pizza bakken? Komende zomer print je hem!

VB

31-12-2013 13:00:22

Als het aan de Barcelonese start-up Natural Machines ligt, kan elke hobbykok vanaf komende zomer zijn maaltijd printen. Hamburgers, ravioli, pizza’s; de Foodini draait er zijn mechanische hand niet voor om.

Maar weinig keukenhelden wagen zich aan verse pizzabodems of zelfgemaakte ravioli. Dat geplak, gekneed en algeheel gedoe… Dan kies je toch liever voor de kant-en-klare diepvriesvariant. Maar dankzij 3D-printer Foodini chef (ha!) ook jij straks perfecte gerechten in elke mogelijke vorm. Als je er tenminste een dikke 1000 euro voor over hebt, want voor die prijs moet het apparaat komende zomer op de markt komen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verse ingrediënten

Nu wil een Foodini in je keuken nog niet zeggen dat koken een peulenschil wordt. Het deeg voor je pizzabodem moet je bijvoorbeeld nog altijd eerst zelf klaarmaken voordat je het in de spuitflessen van de printer kunt doen.

Althans: als je voor verse printjes kiest. Je kunt ook de voorverpakte, kant-en-klare spuitflessen van Foodini kopen, maar dat gaat volgens de makers wel ten koste van de kwaliteit. Er zijn immers conserveringsmiddelen aan toegevoegd. En onvermijdelijk; na het printen volgt natuurlijk nog het bakken, frituren of koken.

Natural-Machines-foodini

Succes?

Of de printer een succes gaat worden, is maar zeer de vraag. Vooralsnog lijkt het vooral veel gedoe voor veel geld. Tenzij je als hobby dagelijks tientallen dinosaurusvormige koekjes maakt, raden wij aan voorlopig vooral van de plaatjes te genieten en het geld aan betere doelen te besteden. Aan een abonnementje op KIJK bijvoorbeeld…

Toch een Foodini op je wensenlijstje? Hier kun je je alvast voorinschrijven.

Bron: Telegraph

Beeld: Natural MachinesPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws