Poll: hoofdtransplantaties in 2018 mogelijk?

Naomi Vreeburg

08-03-2016 11:00:26

Bijna driekwart van de kijkmagazine.nl-bezoekers gelooft niet dat we binnen twee jaar een hoofd kunnen transplanteren.

De Italiaanse neuroloog Sergio Canavero wil het hoofd van een gehandicapte Rus op een gezond lichaam transplanteren. En hij is ervan overtuigd dat het hem binnen twee jaar lukt. Wishful thinking? Of is dit binnenkort daadwerkelijk mogelijk? Deze vraag legden we, in de vorm van een poll, voor aan de bezoekers van deze website.

302 mensen hebben hun stem achtergelaten en het overgrote deel (73 procent) is het met elkaar eens: Canavero is een mad scientist. Binnen twee jaar een succesvolle hoofdtransplantatie uitvoeren, is gekkenwerk. 46 procent gelooft dan ook dat het langer zal duren, terwijl 27 procent denkt dat het Canavero – of wie dan ook – nooit zal lukken.

22 procent is positiever over de belofte van de Italiaan. Zo is 14 procent ervan overtuigd dat de wetenschap binnen twee jaar hoofden kan transplanteren. Zowel van mensen als van andere dieren. 8 procent is van mening dat alleen de hoofden van niet-menselijke dieren binnen twee jaar kunnen worden getransplanteerd. In 2018 zien we wie er gelijk heeft.

Meedoen aan een andere poll? Beantwoord dan nu de vraag: ‘Computers worden steeds slimmer. Iets om bang voor te zijn?’

In KIJK 3/2016 hebben wij een artikel gewijd aan hoofdtransplantaties. Wil je het artikel los lezen? Dat kan op Blendle.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws