Prachtig: een vlucht door het zuiderlicht

Naomi Vreeburg

27-03-2017 13:00:44

zuiderlicht

Met een Boeing 767 vlogen 134 passagiers afgelopen week door het prachtige zuiderlicht (aurora australis).

We willen het allemaal wel: een glimp opvangen van het noorder- of zuiderlicht. We zijn dan ook stikjaloers op de 134 geluksvogels die donderdag mee mochten met de allereerste commerciële vlucht naar de aurora australis, zoals het zuiderlicht ook wel wordt genoemd. Gelukkig zijn ze zo aardig de prachtige beelden met ons te delen. Maakt ons er alleen niet minder jaloers op…

Met Boeing 767 naar het zuiderlicht

Het tripje naar het zuiderlicht dat start vanaf Dunedin, Nieuw-Zeeland duurt acht uur. Mark Hathaway, een reporter van het Nieuw-Zeelandse TVNZ, zegt dat passagiers ruim vier uur daarvan de aurora australis konden bewonderen. Het reisje werd gemaakt met een Boeing 767.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Vanwege het enorme succes – binnen vijf dagen waren de plaatsen uitverkocht – wordt er eind van dit jaar of volgend jaar weer zo’n vlucht georganiseerd. Wil je mee? (Nogal een retorische vraag.) Een ticket kost 2600 euro voor de ‘burgerplaatsen’. Voor businessclass betaal je 5200 euro. Maar dan heb je wel een once-in-a-lifetime-ervaring. Ja, we zijn nog steeds jaloers.

Bronnen: CNN, The GuardianPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis