Q-Warrior geeft soldaten overzicht

André Kesseler

25-02-2014 16:00:23

Er wordt al heel lang nagedacht over augmented-reality-systemen die soldaten meer informatie over hun omgeving kunnen geven. BAE Systems lijkt nu een bruikbaar apparaat te hebben ontwikkeld.

Augmented reality is een manier om in het blikveld van de drager extra informatie te projecteren. In de burgerversie van ‘de bril’ zou bijvoorbeeld, terwijl je naar een restaurant kijkt, het menu of de openingstijden kunnen oproepen. De militaire versie, Q-Warrior genoemd, zou informatie over de positie van de eigen troepen, gps-informatie, of de camerabeelden van een boven het gebied rondvliegende UAV kunnen tonen.

Q-Warrior-Infographic

Uiteraard is de Q-Warrior in full color en voorzien van een nachtzichtstand. Het systeem zal volgens BAE eerst worden gebruikt door verkenners en special forces, maar verwacht wordt dat over een tijdje alle soldaten erover kunnen beschikken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: BAE SystemsWired

Beeld: BAE SystemsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis