Qatar wil stadion van containers

Naomi Vreeburg

28-11-2017 15:59:56

stadion

Moeten voetbalspelers in 2022 strijden om de titel Wereldkampioen in een stadion gemaakt van verplaatsbare zeecontainers?

Nederland mag dan zijn uitgeschakeld voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018, maar in 2022 doen we hopelijk gewoon weer mee. Dan zal het plaatsvinden in Qatar. Het schiereiland heeft een interessant ontwerp gepresenteerd voor het stadion waarin het in 2022 allemaal moet gaan gebeuren. Het Ras Abu Aboud Stadium, zoals het concept is genoemd, bestaat uit moduleerbare containerblokken.

Koek-en-zopietentjes

Het stadion moet meteen naast de zee worden opgetrokken, zodat schepen de containers gemakkelijk kunnen aanvoeren. De modules, ontworpen door het Spaanse Fenwick Iribarren Architects, bevatten naast ‘koek-en-zopietentjes’ en toiletten 40.000 zitjes.

Nadat het wereldkampioenschap achter de rug is, kan het stadion weer worden afgebroken en verplaatst. In tegenstelling tot sommige stadions die zijn gebouwd voor het WK en nu niet meer worden gebruikt.

Zevende stadion

Het is overigens niet de enige voetbaltempel in Qatar die zal worden gebruikt voor het potje voetbal in 2022. Er zijn maar liefst acht stadions voor het evenement, waarvan het modulaire exemplaar het zevende ontwerp is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: New Atlas, Mirror

Beeld: Fenwick Iribarren Architects

Lees ook:

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis