Rinspeed heeft weer een briljant idee

André Kesseler

07-12-2019 12:59:50

metrosnap

Het Zwitserse ontwerpbureau blijft verrassen met slimme ideeën. 

James Bond-achtige onderzeebootauto’s, een op gas rijdende sportwagen die een drone kan lanceren, of een doorzichtige tweezits beach buggy…. Rinspeed heeft in de loop der jaren al een heleboel innovatieve concepts cars gepresenteerd. En nu is er dan de Rinspeed MetroSnap.

Lees ook:

MetroSnap

Het is een beetje lastig om te omschrijven wat de MetroSnap precies is. Het wijkt ook een beetje af van de vorige concept cars, waarbij je je moest bedwingen om niet meteen ‘Hebbon!’ of ‘Shut up and take my money’ te gillen. De elektrisch aangedreven MetroSnap is, laten we zeggen, voor een wat kleiner publiek.

Pop-up

Als we een poging doen om het apparaat te omschrijven, dan is de MetroSnap een pop-up stand voor straatverkopers. Het karretje is namelijk modulair. Je komt met je hotdogs, snoep, of tijdschriften aanrijden, koppelt het miniwinkeltje los van het onderstel en, hey presto, de handel kan losbarsten. Leuk bedacht allemaal, Rinspeed, maar deze laten we aan ons voorbij gaan. Doe ons maar zo’n James Bond-achtige onderzeebootauto.

Bronnen: Rinspeed, New Atlas

Beeld: Rinspeed

KIJK 12-2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes