Robot vervalst kunst

KIJK-redactie

21-08-2013 11:00:22

e-David verf robot

Van Gogh, Monet of Picasso: voor e-David is schilderen een koud kunstje. Door goed naar een voorbeeld te kijken kwakt hij in no time klodders verf op de juiste plaats.

De kunstrobot e-David scant een foto van een schilderij of tekening en gaat dan aan de slag met vijf kwasten. Hij kan uit 24 kleuren verf kiezen en maakt ondertussen de kwasten weer schoon. Maar vooral zijn vermogen om zichzelf te verbeteren, de zogenoemde visuele feedback, zorgt ervoor dat hij een werk nauwkeurig kan namaken. In onderstaand filmpje zie je hoe de elektronische kunstenaar te werk gaat.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Oké, helemaal vlekkeloos gaat het nog niet. Bovendien kan e-David alleen met acrylverf werken; andere soorten verf drogen te langzaam. Dus voor e-David een Rembrandt voor je vervalst, is er voor de Duitse bouwers nog een hoop werk aan de winkel. Hun vorderingen kun je hier volgen.

Bron: DVICE

Beeld: Ross Brooks/MashablePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar