Robots printen stalen brug in Amsterdam

Naomi Vreeburg

16-06-2015 10:30:54

Het Nederlandse ontwerpbedrijf MX3D zal 3D-printende robots een brug laten bouwen.

Amsterdam telt meer dan 1500 bruggen, dus dat er nog eentje bij wordt gebouwd, is nu niet bepaald nieuwswaardig. Toch? Nou, de stalen voetgangersbrug die ontwerper Joris Laarman in deze stad wil plaatsen, is dat zeker wel. De constructie zal namelijk worden gemaakt door 3D-printende robots en zal in 2017 af moeten zijn.

De bouwvakkerrobots zullen staal printen en verhitten tot 1500 graden Celsius met hun speciale armen. Vervolgens kunnen ze het metaal omvormen tot de structuur die de ontwerpers willen. Beide robotarmen bewegen zich naast elkaar voort over de randen van de brug, elk aan één kant (zie filmpje hieronder), en zullen volgens het ontwerpbedrijf MX3D zorgen voor een sterke brug.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De precieze locatie in Amsterdam zal binnenkort bekend worden gemaakt. De bouw zal beginnen in de herfst van 2017 en zal binnen twee maanden zijn afgerond. Het 3D-printfestijn is voor de ‘gewone burger’ live te bewonderen vanaf een bezoekerscentrum.

Bronnen: Popular ScienceRTPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws