Rolls-Royce schetst toekomst van de scheepvaart

André Kesseler

24-06-2016 16:00:10

Rolls-Royce

Een topman van de vliegtuigmotoren- en scheepsbouw-gigant Rolls-Royce denkt dat de scheepvaart over een tijdje onbemand wordt.

Oskar Levander, vice-president innovatie bij de marinetak van Rolls-Royce PLC, (wat een ander bedrijf is dan de beroemde autobouwer), sprak op het Autonomous Ship Technology Symposium in Amsterdam. Dat vrachtschepen over een tijdje helemaal zelfstandig over de oceanen gaan varen, staat volgens hem als een paal boven het zeewater.

25787923651_c0ac7a2b06_k

Levander: “Het is al aan het gebeuren. Het is geen kwestie van of, maar van wanneer. De technologieën die nodig zijn om schepen autonoom te maken, bestaan al.” De topman doelt daarmee onder meer op het Advanced Autonomous Waterborne Applications Initiative-project waarin verschillende bedrijven onder leiding van Rolls-Royce allerlei nieuwe, op afstand bedienbare systemen testen.Volgens Levander kunnen de eerste compleet autonome vrachtschepen al over een jaar of tien uitvaren. Uiteraard wel ondersteund door een supergeavanceerd bemand controlecentrum. En dat gaat er dan zo uitzien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Rolls-Royce PLCPopular Science

Beeld: Rolls-Royce PLCPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws