Segway omgebouwd tot hands-free rolstoel

Naomi Vreeburg

17-07-2015 16:00:26

Uit de onderdelen van een Segway heeft een uitvinder een rolstoel gemaakt die je zonder handen kunt besturen.

Je hebt vast weleens iemand voorbij zien rijden op de Segway (zie de afbeelding rechtsonder). Voor deze tweewieler moet je aardig in de buidel tasten, maar de Nieuw-Zeelandse uitvinder Kevin Halsall had dit wel over voor zijn deels verlamde vriend. Hij toverde het voertuig na aankoop om tot een rolstoel die zonder handen kan worden bestuurd.segway

De Segway bestuur je door naar voren of achteren te leunen. Halsall haalde het voertuig uit elkaar, begon te sleutelen aan de elektronica en voegde een beweegbaar zitvlak toe. Zo maakte hij het systeem gevoeliger voor bewegingen. Naast het naar voren en naar achteren leunen, pikt de rolstoel ook bewegingen naar de zijkanten op.

De rolstoel die is omgedoopt tot ‘Ogo’, haalt een maximale snelheid van 20 kilometer per uur en zijn batterij gaat 30 kilometer per dag mee. Er is nu nog maar één prototype, maar Halsall hoopt geldschieters te werven om de hands-free rolstoel op de markt te krijgen. Wie weet kan hij een dealtje treffen met Segway zelf?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes