Sixpack-houder is nu eetbaar

Naomi Vreeburg

20-05-2016 13:00:26

sixpack-houder

Geen plastic, maar een eetbare sixpack-houder om je blikjes bier? Daar proosten we op!

Heb je al een (paar) sixpackje(s) bier in huis gehaald voor het weekend? We willen de pret niet drukken, maar de plastic ring om de zes blikjes kan de natuur schaden. (We kennen allemaal wel de beelden van de schildpadden omringd door het plastic.) Maar de Amerikaanse bierbrouwer Saltwater Brewery heeft daar een oplossing voor: een sixpack-houder die eetbaar is.

Sixpack-houder

De ring zou zijn gemaakt van de bijproducten van tarwe en gerst, die overblijven na het bierbrouwproces. Maar wat de brouwer in de houder stopt om hem stevig te houden, is niet bekend. Dus we moeten de makers van de ring maar even op hun woord geloven als ze zeggen dat de houder 100 procent eetbaar en biologisch afbreekbaar is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Saltwater Brewery heeft 500 ringen getest in april en is nu druk bezig om al zijn houders uit te rusten met de eetbare variant. Maar wie een paar sixpackjes van de bierbrouwer koopt, moet hier wel meer geld voor neertellen dan hij is gewend. De productiekosten van de ring liggen namelijk iets hoger dan die van de reguliere sixpack-houder. De brouwers proberen deze kosten te verlagen.

Of het gaat helpen de oceanen plastic-vrij te houden? Waarschijnlijk niet heel veel. Maar anderen inspireren minder plastic te gebruiken in hun producten, lijkt ons in ieder geval een nobel streven.

Bronnen: Discovery, ScienceAlertPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar