Filmpje: slimme ‘oertelefoon’ van Apple in actie

Naomi Vreeburg

13-04-2019 12:59:37

W.A.L.T. phone

De W.A.L.T. phone uit 1993 was zijn tijd ver vooruit. Toch kwam het apparaat nooit op de markt. Het duikt nu echter wel op in een video!

Wanneer er weer een nieuwe iPhone op de markt komt, liggen honderden mensen voor de Apple-stores om als een van de eersten een exemplaar te bemachtigen. Maar niet alle apparaten van het Amerikaanse elektronicabedrijf werden een hit. Sommige bleven zelfs bij een prototype. Zo ook de W.A.L.T. phone uit 1993.

Lees ook: 

Sonny Dickson

W.A.L.T. phone staat voor Wizzy Active Lifestyle Telephone en was een technologisch hoogstandje in deze tijd. Je kon met het apparaat onder meer bellen, online bankieren, faxen en ringtones aanpassen. Verder beschikte het over een touchscreen, ingebouwd adressenboek en zelfs over handschriftherkenning. Je kunt het dus gekscherend de verre voorganger van de iPhone noemen.

Apple produceerde slechts een paar prototypes van de W.A.L.T. phone. Eentje daarvan werd in 2012 voor 8000 dollar (ruim 7000 euro) geveild. Verder zijn er geen filmpjes opgedoken van het apparaat dat het elektronicabedrijf uiteindelijk cancelde om nog onbekende reden. De beruchte, Australische Apple-leaker Sonny Dickson wist echter een werkend prototype te bemachtigen en maakte onderstaande video:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Tergend langzaam

Hoewel de W.A.L.T. phone zijn tijd redelijk ver vooruit was, kunnen we bijna niet aanzien hoelang de Lifestyle Telephone erover doet om diensten te laden. Ook heeft het apparaat moeite om de stylus bij te houden. Maar wie weet vinden we de iPhone over een jaar of 25 ook hartstikke traag.

Bronnen: Gizmodo, Want

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes