Smartphonehoesje werkt als tweede scherm

Naomi Vreeburg

17-04-2016 13:00:57

hoesje

Bedien je mobieltje door dit nieuwe hoesje aan te tikken en te buigen.

Een smartphonehoesje heeft naast het geven van bescherming weinig andere functies. Het kan zijn dat het hoesje ook geschikt is om je pasjes in op te bergen, maar daar houdt het ook zo’n beetje bij op. De FlexCase, ontworpen door de University of Applied Sciences Upper Austria en Microsoft, moet daar verandering in brengen en werkt als een tweede touchscreenscherm.

Een piëzo-elektrisch circuit in FlexCase stelt het hoesje in staat op te merken wanneer iemand erop tikt, erin knijpt of het hoesje buigt. Al deze handelingen kunnen je mobieltje aansturen. Door het hoekje van de FlexCase te buigen, is het bijvoorbeeld mogelijk naar een volgende pagina te gaan of in te zoomen.

De FlexCase is nu nog slechts een prototype dat in mei wordt gepresenteerd op de Computer-Human Interaction conferentie. Het zal dus nog wel even duren voordat je er zelf mee kunt spelen. Maar het is wel leuk om het prototype alvast in actie te zien:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes