Staart zoekt investeerders

André Kesseler

30-01-2013 16:00:44

Normale mensen uiten hun emoties met hun gezicht of hun handen. Als dat niet genoeg is, kun je ook een staart nemen.

Het idee komt van de Japanse uitvinder Shota Ishiwatari en hij noemt het ding Tailly. Je draagt deze robotstaart met een riem om je middel. Sensors aan de binnenkant meten je hartslag en op basis daarvan gaat de staart sneller of langzamer zwaaien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens Ishiwatari is Tailly geen speelgoed, noch een modeaccessoire of een gadget. Nee, hij is het allemaal tegelijk. De Japanner vindt het een ideaal ding om op feestjes te dragen en denkt dat het ook handig is voor mensen die een date hebben. Via de staart kunnen ze dan hun ware gevoelens voor elkaar tonen.

Raar? Jazeker. We denken dat zelfs de hond het een halve minuut kopschuddend aanziet en dan met de staart tussen de benen naar het asiel rent.

Ishiwatari is trouwens nog op zoek naar investeerders en heeft 60.000 pond (65.000 euro) nodig om de staart van de grond te krijgen. Pogingen om het geld via de crowdfunders van Kickstarter bij elkaar te krijgen, waren schijnbaar geen succes.

Bron: io9

Beeld: Shota IshiwatariPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar