Struin de straten af als kat

Naomi Vreeburg

07-09-2015 11:00:16

Japanners hebben een wel heel aparte variant van Google Street View ontwikkeld: Cat Street View.

Ze zijn de helden van het internet: katten. En Japan doet daar nu nog een schepje bovenop. Een nieuwe website laat je de straten van Onomichi City, Hiroshima, afstruinen als poezebeest. De dienst genaamd Cat Street View werkt net als Google Street View, maar dan vanuit het perspectief van een kat.

Op de site beweeg je ook als een poes: je kunt door steegjes wandelen waar je als mens waarschijnlijk klem zou zitten en ook kun je op daken terecht komen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het is niet geheel verrassend dat Onomichi City is gekozen voor deze dienst. De plek staat namelijk niet alleen bekend om zijn mooie tempels, maar ook om zijn grote populatie katten die er rondloopt. In Cat Street View kom je dan ook heel wat andere poezen tegen, allemaal met een eigen profiel. Helaas is deze informatie in het Japans gegeven. Om de dieren echt te leren kennen, moet je dus maar even je woordenboek erbij pakken.

Bron: WiredPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes