5 plantaardige superhelden en schurken

KIJK-redactie

17 July 2018 10:59

planten nanotechnologie

Stel je voor dat de weg naar huis vanaf je werk niet verlicht wordt door lantaarnpalen, maar door de gloeiende bladeren van bomen. Het zou in de toekomst zomaar kunnen dankzij een uitvinding van onderzoekers van het MIT. Zij maakten met behulp van nanodeeltjes plantjes fluorescerend. En zoals het MIT planten superkrachten geeft, zo kregen deze vijf comics- en filmkarakters toffe eigenschappen dankzij planten.

1) Swamp Thing (DC Comics)

Alec Holland veranderde na een explosie in zijn lab in een groene plantaardige held. Hij kon planten commando’s geven en overal stukjes van zichzelf laten groeien.

2) Man-Thing (Marvel)

Ted Sallis injecteerde zichzelf met een serum, om vervolgens te crashen in een moeras. Hierna transformeerde hij tot een oersterk moerasmonster, dat wonderlijk genoeg emoties kon aanvoelen.

3) Groot (Marvel)

Groot is een beresterk boomachtig buitenaards wezen en maakt deel uit van de Guardians of the Galaxy. Hij kan het plantenleven rondom hem beïnvloeden.

4) Plantman (Marvel)

Botanist Samuel Smithers hoopte vegetatie te beheersen dankzij zijn plant ray-gun. Maar nadat dit wapen door de bliksem werd getroffen, veranderde Smithers in een groen wezen dat zijn krachten gebruikte tegen iedereen die hij haatte.

5) Poison Ivy (DC Comics)

Pamela Lillian Isley werd geïnjecteerd met chemicaliën die haar in een groene verleidster veranderden. Ze kon haar slachtoffers giftige stoffen toedienen door ze te kussen.

Dit is een kader uit het artikel ‘Superplanten’ te vinden in KIJK 8/2018. Deze editie ligt in de winkel vanaf 19 juli tot en met 22 augustus.

Meer informatie:

Tekst: Marysa van den Berg

Beeld: Marvel Studios

De KIJK 50 jaar-special ligt nu in de winkel met daarin de spannendste, opmerkelijkste en grappigste verhalen uit de lange geschiedenis van het blad. Wil je deze editie liever bestellen? Dat kan ook in onze webshop.


Meer Artikelen