Tactus maakt ‘voelbaar’ scherm

André Kesseler

08-06-2012 09:00:33

Touchscreens zijn handig, maar soms is een knop domweg handiger. Het Amerikaanse Tactus Technology heeft een scherm ontwikkeld met slimme knoppen.

Het Tactus-scherm is voorzien van een extra laag waarmee een of meerdere knoppen kunnen worden gevormd. In de laag zitten kleine kanaaltjes waar een soort dunne, doorzichtige olie doorheen kan worden gepompt. Waar die olie zich verzamelt, worden knoppen gevormd. Ze werken als normale toetsen en verdwijnen weer als je ze niet meer nodig hebt.

Op dit moment kunnen met de microfluid-techniek alleen op vaste plekken toetsen worden gevormd. Maar de fabrikant hoopt de techniek zo te ontwikkelen dat de gebruiker of een app-producent straks volledig vrij is in de plek waar hij een knop wil laten ontstaan.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Er zijn overigens wel meer pogingen gedaan om touchscreengebruikers ‘voelbare feedback’ te geven. Bijvoorbeeld door het deel van het scherm dat wordt aangeraakt met een soort piëzotechniek te laten trillen, zodat je als gebruiker weet dat je de juiste toets te pakken hebt. Maar Tactus lijkt het eerste bedrijf dat een bruikbaar systeem op de markt gaat brengen. Als het mee zit al in de loop van volgend jaar.

Bronnen: Tactus TechnologyThe VergePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar