Taiwanees bedrijf brengt krant tot leven

André Kesseler

09-11-2011 16:00:22

De Taiwanese United Daily Group komt met een augmented-reality-krant.

Augmented reality legt een computergegenereerde wereld als het ware over de echte wereld. En dat zorgt voor leuke toepassingen. Terwijl je door de stad loopt, zou je via een speciale bril of een smartphone bijvoorbeeld de shops in een winkelstraat kunnen bekijken. Die beelden worden dan door de computer aangevuld met informatie, bijvoorbeeld over openingstijden, aanbiedingen, of de beschikbaarheid van bepaalde merken.

Datzelfde wil United Daily News met haar kranten gaan doen. Je richt je telefoon of tablet-pc op een bepaald onderwerp in de krant en je krijgt bijvoorbeeld een reportage te zien of de laatste ontwikkelingen over het nieuwsbericht. En richt je hem op een reclame-uiting, dan schakelt de browser van de smartphone over naar de website van die fabrikant.

Het krantenbedrijf bouwt de Vmagic-app, die al dat fraais mogelijk gaat maken, in samenwerking met Aurasma. Bekijk de filmpjes om de ‘kranten-app’ in actie te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Wired

Beeld: AurasmaPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws