Techionista: 11 nerdy cadeaus voor moeders

KIJK-redactie

08-05-2015 13:00:33

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een lijstje van geeky cadeaus voor moeders.

Aankomende zondag is het weer zover: moederdag. Wij van Techionista hebben de 11 beste nerd-cadeaus voor je moeder op een rij gezet.

1. Soft Kitty-dekentje met mouwen

softkitty

Soft Kitty, Warm Kitty, little ball of fur. Happy Kitty, Sleepy Kitty, purr, purr, purr.” Voor alle Big Bang Theory-fans out there behoeft dit geen verdere uitleg. Maar voor wie nu vertwijfelt achterblijft… check dit even. Juistem! Als het even tegenzit, of je lieve moeder ziek, zwak en/of misselijk is, biedt dit dekentje de enige troost waar ze behoefte aan heeft. En… Het ding. Heeft. Mouwen. Awesome!

Kost dat?
Je scoort ‘m bij ThinkGeek voor 29,99 dollar (ongeveer 27 euro).

2. Zombieplant

zombieplant

Ja! Groene vingers hebben is cool, getuige al die moestuinfratsen van bijvoorbeeld de Appie. En Zombies zijn nooit oncool geweest, wel ondood. En dat is dit plantje ook: ondood. Althans: als je het aanraakt, doet het even alsof het een acute hartstilstand krijgt en stort het met veel pathos is. Maar daarna komt het gewoon weer tot leven, net als een zombie dus.

Kost dat?
Je scoort een Kruidje-roer-me-niet-kit (of een Mimosa pudica-kit, zo je wilt) bij ThinkGeek voor 12,99 dollar (ongeveer 11,60 euro).

3. 3D Dino-koekjes

dinokoekie

Je moeder de keuken in sturen, kan leiden tot een ernstige seksisme-alarm. Maar wij Techionista’s maken voor één cadeautje een uitzondering… Voor 3D Dino-koekvormpjes! Serieus: wie wil zijn versgebakken T-rex met zijn sneue voorpootjes nou niet voorzien van een stevig setje achterpoten?! Geen idee. Maar een moeder/geliefde/verloofde die hier de humor niet van inziet, verdient überhaupt geen cadeautje.

Kost dat?
Je bestelt je 3D dino koekvormpjes bij Amazon voor 10,13 dollar (ongeveer 9,11 euro).

4. Chewie hoodie

chewie

De gemiddelde Techionista-moeder is een beetje Leia vanbinnen en ontzettend Chewbacca van buiten (nou ja, qua knuffeligheid dan). Dus: no-brainer, verwen haar met een Chewie-hoodie! Ik zeg: may the force be with you. Of in Chewbacca’s woorden: Uuuuuuuuur Aahhhhhhrrrr Uhrrr Ahhhhhrrrrrr Aarrrggghhhh.

Kost dat?
Je vindt de Chewie hoodie bij WeLoveFine voor 60 dollar (ongeveer 54 euro).

5. R2-D2-zwempak

r2d2zwempak

Nu we toch in Star Wars-sferen zijn… How about een Artoo-zwempakje? Beep boop beep, inderdaad! Overigens zijn deze R2-D2-pumps nog veel gaver, maar dan heb je tijd en twee rechterhanden nodig…

Kost dat?
Een koopje op Amazon: maar 10,30 dollar (ongeveer 9,20 euro).

6. Schrödingers kat-oorbellen

schrodingers

Is ie dood of leeft ie nog? Allebei natuurlijk! Maar gelukkig zit Schrödingers poes niet meer opgesloten in een nare box: het beestje hangt levend en/of morsdood aan je moeders oren.

Kost dat?
Op ThinkGeek scoor je Schrödinger’s oorbellen voor 19,99 dollar (ongeveer 17,90 euro).

7. Je selfie op haar toast

selfie_uit

 

Je moeder elke dag haar ontbijtje laten nuttigen met jouw selfie op haar toast. Kan niet beter! Je kunt trouwens ook kiezen voor je harses op haar cappuccino.

Kost dat?
Een selfietoaster scoor je bij BurntImpressions voor 75 dollar (ongeveer 67 euro).

8. Bioluminescente dino

dino
Oh oh, een woordgrap-beestje! Deze dino-mal zit namelijk hartstikke vol met… fotosynthetische dinoflagellaten! Anders dan de naam doet vermoeden, hebben die snuiters helemaal niets met dino’s te maken. Het zijn eencellige organisme met een heel bijzondere eigenschap: als ze worden gestoord, geven ze licht!

Kost dat?
Op ThinkGeek kost een lichtgevende dino 59,99 dollar (ongeveer 54 euro).

9. MacGyvers haarspeldje

clip2

Zit er een schroefje los? Geen mes bij de hand? No worries! Daar is MacGyver je moeder! Jazeker! Dit ultieme haarclipje is als een Zwitsers zakmes voor in je haar. Awesome!

Kost dat?
Nog geen 9 euro via Animicausa.

10. USB-armband van Swarovski

usb-sieraadEen armband aan je moeder geven lijkt wat afgezaagd… Maar dit is dan ook niet your average armband: dit is een USB-armband! Daar zet je dan bijvoorbeeld jullie mooiste foto samen op, of een gedichtje, of wat jij maar belangrijk vindt voor je moeder om bij zich te dragen. En dat natuurlijk ook nog met zo’n dikke Swarovski-kristal op een zilverkleurig leren armbandje. Nice!

Kost dat?
Ja, dat kost wat: 125 dollar (zo’n 112 euro), maar ach: dan heb je ook wat. Bestel ‘m bij Swarovski.

11. Narwal USB-sloffen

narwal

Goed, het allercoolste beest is de naakte molrat, maar een goede nummero 2 is toch de narwal. En nu zijn ze aangespoeld om de voeten van je moederlief te verwarmen. Want dit zijn niet zomaar sloffen, dit zijn USB-sloffen. Kabeltje eraan en hoppa: warme voeten in a heartbeat.

Kost dat?
Nog geen 25 dollar (een dikke 22 euro) op ThinkGeek.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis