Techionista: 5 handige iPhone-features

KIJK-redactie

20-03-2016 13:00:41

Elke week bespreekt een van de Techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: deze vijf iPhone-features kende je vast nog niet.

iPhone-gebruikers unite! Want hier volgt een lijstje waar je relatie met je smartphone nóg beter van wordt. Vijf features op je iPhone waarvan je het bestaan (misschien) nog niet kende. Doe er je voordeel mee!

1. Herinner me eraan dat ik terugbel

Dat je bij een inkomend gesprek kon weigeren met een voorgeprogrammeerd of customized berichtje, wist je vast al. Toch? Maar wist je ook dat je je iPhone kon vragen je eraan te helpen herinneren dat je even terugbelt? Dat kan in iOS 9 door op het ‘remind me later’ of ‘herinnering’ te klikken. Je kunt dan kiezen voor ‘over 1 uur’ of ‘als ik vertrek’.

2. Klik lang op je toetsenbord voor een cursor

Als je aan het texten bent en je wil even midden in dat ene woord een letter weghalen, dan ga je op het woord staan, drukt lang op het scherm en dan krijg je een soort cursortje waarmee je naar voren of naar achteren in het woord kunt bewegen. Tot zover niet veel nieuws. Maar je krijgt een nog veel gavere cursor als je op je toetsenbord gaat staan en lang indrukt. Met die cursor kun je door je hele tekstveld vliegen.

3. Dubbele spatie voor een punt

Ja, dit is nou echt zo’n typische timesaver, die je vast nog niet kende. Als je een punt wil tikken in bijvoorbeeld een whatsappje, dan zou je normaal gesproken naar het ‘123’ knopje gaan, om daar de punt te zoeken en erop te klikken, weer op het ‘abc’-knopje drukken om weer terug te gaan naar je toetsenbord. Terwijl je dus ook gewoon twee keer snel op je spatiebalkje had kunnen klikken om een punt te maken. Probeer maar!

4. Een foto maken terwijl je filmt

Terwijl je aan het filmen bent, zie je iets dat je eigenlijk ook zou willen vastleggen als foto. Kan! Klik dan op de witte knop die je in je filmscherm ziet. De kwaliteit is iets minder dan wanneer je gewoon een foto zou maken, maar het is nog steeds goed genoeg.

5. Geef een contact een eigen vibratie (yep)

Dat je verschillende contacten eigen ringtones kon geven wist je vast. Right? Je kunt ze ook een eigen vibratie geven: handig als je telefoon op stil staat. Om dat te doen, ga je naar je contacten. Selecteer een contact en klik op wijzig. Scroll even naar beneden tot je ‘beltoon’ en ‘trilling’ ziet staan. Je kunt bij ‘trilling’ vervolgens kiezen voor een voorgeprogrammeerde vibratie, of… je eigen trilsignaal in elkaar flansen. S.O.S voor je baas 😉

Nog vijf handige iPhone-tips vind je hier op het weblog Techionista.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis