Techionista: app waarschuwt voor vergeten kind

KIJK-redactie

07-09-2014 13:00:48

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een app die je waarschuwt wanneer je je kind in de auto bent vergeten.

Je zult maar een kind hebben aan wie je geen kind hebt. Dan zou je de mini-jou zomaar op de achterbank van je auto vergeten, terwijl je zelf aan het werk gaat. Uren later stap je in je auto om daar je inmiddels overleden kind aan te treffen #truestory. Legendarisch slechte ouders? Dat zijn er dan veel: in Amerika alleen al overlijdt elke negen dagen een kind in een oververhitte auto. Daar hopen de makers van Starfish wat tegen te doen. Starfish is een klein apparaatje met gewichtssensoren erin dat je in het kinderzitje kunt plaatsen. Als Starfish detecteert dat er nog koter is achtergebleven in de auto, krijg je op je smartphone een melding.

Hoe werkt het?

In het apparaatje (zie hierboven) zitten gewichtssensoren. Je plaatst het platte ding achter de kussens van het kinderzitje. Vervolgens koppel je je iPhone of Android aan het device en loopt een rondje om de auto, om zo een geofence te installeren. Zodra je vervolgens dat afgebakende gebied verlaat (bijvoorbeeld verder dan 5 meter van de auto vandaan), krijg je op je smartphone een melding dat je je kind bent vergeten. Reageer je niet binnen 5 minuten, dan krijgen je noodcontacten een melding.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kost dat?

Starfish staat as we speak op Kickstarter en het ziet ernaar uit dat het project zijn goal van 15000 dollar gaat halen. Dus als je slim bent, back je Starfish en scoor je een earlybird editie vanaf 40 dollar.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis